Det er vanskelig å få lån uten sikkerhet med stram økonomi.

Betalingsanmerkninger? Da er det vanskelig å refinansiere gjelden

Mange, som har hatt betalingsvansker, vet hvor tøft det kan være: Har man betalingsanmerkninger er det svært vanskelig å få refinansiert gjelden.

Dette er synd. For er det noen som trenger hjelp med å få kontroll på gjelden, så er det mennesker i økonomisk trøbbel.

Realiteten er at svært få banker ønsker å snakke med personer som har betalingsvansker. De skyr dem som pesten.

Man kan få lån med betalingsanmerkning.

Men alt håp er allikevel ikke ute. Vi skal snart fortelle hvordan det er mulig å komme seg på fote igjen.

Hvordan oppstår betalingsanmerkninger

Nesten 270.000 norske kvinner og menn har én eller flere betalingsanmerkninger. Hva har de gjort for å havne i denne situasjonen?

Det korte svaret er at de ikke har gjort opp for seg. Men det skal mer til enn at man ikke betaler en regning på forfall:

  1. Betaler man ikke før forfall, får man som regel en purring. Eller et inkassovarsel.
  2. Gjør man fortsatt ikke opp for seg, går betalingen til inkasso. Man får et inkassokrav.
  3. Når man mottar inkassokravet, skal man få minst 14 dager på seg til å betale.
  4. Lar man fortsatt være å betale, blir det iverksatt en rettslig inndriving av pengene.

Det siste punktet ender med at saken blir sendt til Namsmannen. Eller et forliksråd. Men man har fortsatt ikke fått en betalingsanmerkning.

Først 30 dager etter at den rettslige inndrivingen er igangsatt, er anmerkningen et faktum. Det går omtrent 2 måneder fra at man mottar en vare eller en tjeneste man ikke betaler for, til at man har fått et stempel på seg som dårlig betaler.

Har man fått en anmerkning, forsvinner den så snart man gjør opp for seg.

Alvorlige konsekvenser

En betalingsanmerkning er ikke noe man spøker med. Den får vidtrekkende og ubehagelige konsekvenser.

  • Man vil ha store problemer med å få lån.
  • Det er vanskelig å kjøpe varer på avbetaling.

Man kan ikke skjule en betalingsanmerkning. Banker og utlånere får vite om den når de gjør en kredittvurdering.

En anmerkning får varsellampene til å blinke voldsomt i de fleste bankene. Den fører til automatisk avslag på lånesøknaden. I de fleste tilfellene.

Paradoks

Det er et paradoks: Mennesker med betalingsanmerkninger er også dem som har størst behov for en refinansiering.

De har ofte mange små og dyre lån. Den samlede gjeldsbyrden blir for tung å bære. De har rett og slett ikke nok penger til å betale med.

For en god del kunne en refinansiering ha vært løsningen. Ett lån, med en lavere rente og lavere månedskostnader, som kunne ha blitt brukt til å fjerne de mindre og dyrere lånene.

Men de fleste vil ha problemer med å få bankene med på en slik løsning. Svært få utlånere ser vekk fra betalingsanmerkningen.

Tynt håp

Det er allikevel et lite lys langt der inne i tunnelen. Det finnes banker som kan være villige til å hjelpe i følge Billiglånutensikkerhet.com. Selv om man har betalingsanmerkninger.

Bank2 er en norsk forbrukslån bank.

Bank2 er en slik bank. Den har spesialisert seg på å hjelpe mennesker med betalingsvansker. Får man nei på spørsmålet om refinansiering fra andre banker, kan Bank2 være veien ut av uføret.

I denne banken kan man søke om inntil 300.000 kroner i et refinansieringslån. Men før man slipper jubelen løs, må man være klar over at banken stiller strenge krav til lånekundene sine:

  • Man må ha en fast inntekt.
  • Man må kunne stille en eiendom som sikkerhet for lånet.

Flere hjelpere

Bluestep Bank er også interessert i å snakke med lånesøkere som tynges av en eller flere betalingsanmerkninger. Her kan man få inntil 250.000,- i lån så lenge man har en bolig som sikkerhet.

Både Bluestep og Bank2 krever at lånene skal gå til å rydde opp i økonomisk rot.Har du en anstrengt økonomi på grunn av betalingsanmerkninger? Da kan det være en ide å snakke med bankene over. For det koster uansett ingenting å spørre dem om hva de kan hjelpe deg med. Se også mer info om refinansiering på refinansiering.club